Pure Energy Lifestyle Holistic Dog Healing
Holistic Dog Healing

Voeding

Uniek Energiesysteem

Bij Pure Energy zien we voeding in de breedste zin van het woord. Het gaat niet alleen om wat je dagelijks eet, maar ook waar je je mentaal mee voedt of waar je door beïnvloed wordt. Alles heeft invloed op je hele systeem. Vaak voelen mensen zelf al aan wat hun systeem positief of negatief beïnvloedt. Dit geldt ook voor dieren. Instinctief voelen ze aan wat goed voor hun is.

We hebben allemaal dezelfde fysiologie, maar ieder mens en dier heeft een uniek energielichaam. Energetisch zijn we zo uniek als een vingerafdruk. Mensen en dieren zijn netwerken van energieën. Het lichaam is een verfijnd, door energie gestuurd en bestuurd mechanische. Elk orgaan is doordrongen van energie, die complexe informatie met zich mee draagt. Afwijkingen op energieniveau beïnvloeden het fysieke lichaam. Het lichaam was in principe geprogrammeerd om te leven in een natuurlijke omgeving, maar onze omgeving is zo verstoord geraakt dat de energieën gemakkelijk uit balans kunnen gaan door alle factoren waar we niet meer aan ontkomen.

Voeding

Hoe weet je nu of het goed gaat met je energieën?

Heel simpel: Als je je fantastisch voelt, gaat het goed met ze! Als je je niet fantastisch voelt, dan niet. Als je energieën op een natuurlijke manier stromen zullen activiteiten als wandelen of hardlopen je vitaliteit vergroten en je sterker maken. Een van de eerste dingen die je merkt als je extreem vermoeid bent of je ziek voelt is dat de activiteiten die je normaal gesproken energie geven, je nu uitputten. Dat komt doordat de energiebanen (meridianen) de andere kant op zijn gaan stromen. Je lichaam is zo gemaakt dat lopen of rennen de energie in de meridianen in hun natuurlijke richting stuwt. Wanneer deze energieën hun richting echter hebben omgekeerd, gaat je activiteit tegen de energiestroom in, zodat je energievoorraad vermindert i.p.v. aangevuld wordt. Je lichaam dwingt je om het rustiger aan te doen, zodat het zichzelf weer in balans kan brengen, giftige stoffen uit kan scheiden en zichzelf kan regenereren tijdens een rustperiode. Goed luisteren naar je lichaam is dus belangrijk. Goed je hond observeren is dus ook belangrijk. Meestal begint het met kwaaltjes zoals jeuk of continu haaruitval, maar ook gewrichtsproblemen kunnen duiden op ongepaste voeding.

Welke voeding is dan geschikt voor mij of voor mijn hond?

Dat hangt helemaal af van het eigen unieke systeem en is voor iedereen anders. Wat gezond is voor de één kan vergif zijn voor de ander. Als de energie van het voedsel, de vitamine of het het supplement niet overeenkomt met die van het lichaam, zal het niet opgenomen kunnen worden en kan het niet worden verteerd. Ook al zeggen alle experts dat het gezond voedsel is. Op dat moment ziet het lichaam het als een afvalstof en geeft het voedingsmiddel  geen energie, maar zal het juist energie kosten om dit af te breken. Zelfs gezonde voedingsmiddelen kunnen energie afbreken als het immuunsysteem defensief reageert op de trillingen ervan. Je spreekt dan van een intolerantie. Dat is ook de reden geweest voor mij om te gaan werken met bioresonantie, omdat je met deze methode exact kunt testen welke voeding bij het eigen unieke lichaam past.

Bij Pure Energy Lifestyle zien we ieder dier als een uniek wezen, met zijn eigen unieke systeem en zijn eigen unieke omgevingsfactoren. Daarom is ook iedere behandeling uniek en afgestemd op de unieke persoonlijkheid van het dier. Er is dus niet één specifiek voedingsadvies dat voor alle honden geldt, maar we testen per hond wat het beste bij de hond past.

 

Mijn zoektocht en onderzoek naar de oorspronkelijke voeding van de hond bracht mij uiteindelijk bij DARF. DARF biedt de meest schone en natuurlijke voeding voor honden volgens het Barf-principe en ook nog eens zeer betaalbaar. Met hun eigen bezorgservice wordt de voeding ook nog een diepgevroren bij je thuis gebracht. Het hele assortiment van DARF vind je in onze webshop, Pure Energy PetShop.

Waarom wij kiezen voor DARF lees je in ons gratis E-Book dat je hier kunt downloaden. (Klik op de afbeelding hiernaast)